Nieuws

Zweden begint zonder Zlatan aan finale tegen Polen: 'Hij is een duidelijk wapen'

Zweden begint zonder Zlatan aan finale tegen Polen: 'Hij is een duidelijk wapen'

28-03-2022 16:44

Zweden begint dinsdag in de play-offfinale tegen Zweden zonder Zlatan Ibrahimovic. De veertigjarige doelpuntenmachine van AC Milan is niet fit genoeg om te starten. De verwachting is wel dat hij vanaf de bank het veld inkomt, verklapte bondsoach Janne Anderson.

Om 20.45 uur trappen Polen en Zweden af: op het spel staat een ticket voor het WK 2022 in Qatar. "Maar ik kan wel alvast zeggen dat hij niet in de basis zal gaan beginnen", zegt Anderson op de persconferentie voorafgaand aan het duel. "Hij kan wel invallen. We zullen zien hoeveel minuten hij gaat maken; dat ligt ook aan het wedstrijdverloop. Zlatan is een duidelijk wapen voor ons, maar hij kan niet een hele wedstrijd spelen."

Woensdag liet de spits wel zijn gezicht zien op het Zweedse trainingsveld. "Met de medische staf stellen we een zo goed mogelijk plan samen", vervolgt de bondscoach van Zweden. "De kans is vrij groot dat Zlatan zal gaan spelen tegen Polen, maar nogmaals: we zullen moeten zien hoe de wedstrijd verloopt. Zlatan kan belangrijk zijn voor ons als we een doelpunt moeten maken, maar óók als we onder druk komen te staan."

Ibrahimovic komt al ruim twintig jaar uit voor de nationale ploeg: hij maakte in 2001 zijn debyuut. Inmiddels staat de teller na twee decennia op 120 optredens namens Zweden. Daarin wist Ibracadabra tot 62 doelpunten te komen.