Nieuws

'Hertha BSC wil PEC Zwolle-smaakmaker in de zomer van de hand doen'

'Hertha BSC wil PEC Zwolle-smaakmaker in de zomer van de hand doen'

28-03-2022 15:27

Daishawn Redan zal na dit seizoen terugkeren bij Hertha BSC, maar mag daarna gelijk weer vertrekken van de Bundesliga-club, meldt Kicker. De PEC Zwolle-huurling zijn toekomst ligt niet in Duitsland.

Onlangs werd de jeugdinternational van Oranje nog verkozen tot Talent van de Maand in de Eredivisie. De aanvaller speelt dit seizoen op huurbasis in Overijssel en is na een weifelend begin bezig aan een opmars bij de Blauwvingers. Na een mindere start lijkt hij steeds meer zijn draai te vinden met vier goals en drie assists. De bedoeling van Hertha is om hem in de komende zomer te verkopen, schrijft het sportblad.

Zijn contract bij de Duitsers loopt tot medio 2024. De spits verliet Ajax al op jonge leeftijd voor een avontuur bij Chelsea. Daar wist Redan niet door te breken in de hoofdmacht, waarna hij voor een kleine drie miljoen euro naar Berlijn vertrok. Die club verhuurde de aanvaller in het seizoen 2019/20 al eerder: toen was FC Groningen zijn bestemming.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!