Nieuws

Van Gaal legt uit waarom hij niet voor De Vrij, Van Dijk en De Ligt samen kiest

Van Gaal legt uit waarom hij niet voor De Vrij, Van Dijk en De Ligt samen kiest

25-03-2022 14:40

Nederland lijkt in een 3-5-2 systeem te gaan spelen op het WK 2022. Stefan de Vrij, Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk zijn volgens bondscoach Louis van Gaal geen opties voor het trio centraal achterin. De keuzeheer wil niet met drie rechtspoten in de achterste linie spelen.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het oefenduel met Denemarken van zaterdag, stond Van Gaal uitgebreid stil bij zijn verdedigende opties. "Hij zou bij mij altijd als linker centrale verdediger spelen" zegt de trainer over Nathan Aké. "Want ik wil daar een linkspoot hebben. Het gaat erom wat voor het team het beste is en daar pas ik mijn basisopstelling op aan. Zaterdag ga je zien hoe ik mij aangepast heb."

"In principe kunnen Daley (Blind, red.) en Aké daar spelen", aldus Van Gaal. De ervaren verdediger speelt bij zijn club Ajax voornamelijk als linksback, maar geldt voor de zeventigjarige bondscoach van Oranje als kandidaat. Tijdens de persconferentie gaf Van Gaal aan in een '1-3-4-2-1' formatie tegen Denemarken aan te treden. Dat duel begint zaterdagavond om 20.45 uur in de Johan Cruijff Arena.