Nieuws

Advocaat versterkt Utrecht 'vrijwillig': 'Dat is een enorm groots gebaar'

Advocaat versterkt Utrecht 'vrijwillig': 'Dat is een enorm groots gebaar'

24-03-2022 14:10

FC Utrecht-technisch directeur Jordy Zuidam heeft tekst en uitleg gegeven over de rollen van Dick Advocaat en Michael Silberbauer binnen de club. Het bestuurslid spreekt van een win-win-situatie na het aantrekken van 'klanbord' Advocaat.

Na het ontslag van René Hake schoof Utrecht Rick Kruys door als interim-trainer voor het restant van het seizoen. Wel was direct duidelijk dat er ervaring nodig was om resultaten te behalen. "Dat was ook op voorspraak van Rick", laat Zuidam optekenen door Voetbal International. "Hij krijgt als trainer nu echt de kans. Dan is het super fijn dat hij kan klankborden met een trainer die al zoveel heeft meegemaakt. Dick kent bovendien de club en ze hebben eerder al samengewerkt. Dat is een win-win-situatie."

Advocaat zal op wedstrijddagen aanwezig zijn, al neemt hij geen plaats op de bank naast Kruys. De 74-jarige Hagenaar komt Utrecht onbezoldigd versterken. Het salaris van Advocaat wordt in de jeugdopleiding gestopt. "Dat is een enorm groots gebaar. Het geeft ook aan wat voor een liefhebber Dick is. Hij is een oud-speler van de club en is hier als trainer natuurlijk fantastisch vertrokken door de play-offs te winnen. Ook nu is hij hoopvol: hij denkt dat we ook dit seizoen nog mooie dingen kunnen bereiken."

In tegenstelling tot Advocaat zal Silberbauer zich wel actief bemoeien langs de lijn. De oud-speler is aangesteld als assistent-trainer. "Michael is een ambitieuze trainer. We hebben hem al die tijd in de gaten gehouden. Het is wel mooi om te zien hoe enthousiast hij direct was."