Barcelona laat niks heel van Real Madrid en wint na jaren weer eens een Clásico

20-03-2022 22:59 Laatste update: 23:09

FC Barcelona heeft uitgehaald in El Clásico. De Catalanen zorgden voor een daverende verrassing door op bezoek bij Real Madrid met 0-4 te winnen.

Real moest het tegen de aartsrivaal opnemen zonder sterspeler Karim Benzema. De Fransman is geblesseerd en moest het duel laten schieten. Xavi koos bij Barcelona voor Pierre-Emerick Aubameyang in de punt van de aanval en dit bleek een uitstekende zet. Na een half uur spelen zorgde de Gabonees voor de openingstreffer in het Estadio Santiago Bernabéu. Tien minuten later was het Ronald Araújo die de Catalanen op een 0-2 voorsprong kopte.

Het elftal van Xavi ging na de tweede treffer rustig door met het creëren van kansen. Vlak na rust zorgde Ferran Torres voor de derde treffer van de avond en besliste zo de wedstrijd. Enkele minuten na de goal van Torres, maakte Aubameyang zijn tweede van de avond met een heerlijk lobje. Barça legde goed spel op de mat en creëerde veel mogelijkheden. Echter verzuimden de Catalanen het om een monsterscore neer te zetten.

Door de overwinning stijgt Barcelona naar de derde plek in La Liga en verkleint daarmee het gat met nummer twee Sevilla tot drie punten. Barça heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld dan Sevilla en een beter doelsaldo waardoor de ploeg van Xavi de tweede plek in eigen handen heeft. De overwinning op Real betekende ook de eerste Clásico-winst van Xavi als hoofdtrainer en de eerste van Frenkie de Jong als Barça-speler.