Nieuws

Schöne haalt uit naar scheidsrechter: Hij is er blijkbaar niet klaar voor

Schöne haalt uit naar scheidsrechter: "Hij is er blijkbaar niet klaar voor"

13-03-2022 09:59

Lasse Schöne heeft zich na het verloren duel met FC Groningen (4-3) uitgelaten over het optreden van scheidstrechter Sander van der Eijk. De middenvelder van NEC stelt dat de arbiter er niks van bakte en vraagt zich hardop af of hij dit niveau wel aankan.

Souffian El Karouani kreeg al vroeg in de wedstrijd een rode kaart, waardoor NEC ruim 70 minuten met een man minder op het veld stond. De linksback van de Nijmegenaren kreeg terwijl hij op de grond lag een bal tegen zich aangeschoten door Jörgen Strand Larsen. De spelers kwamen hoofd tegen hoofd te staan waarna El Karouani een duwende beweging met zijn hoofd leek te maken.

"Volgens mij is het bijna dagelijkse kost. En dan wordt er nooit rood voor gegeven", begint Schöne in gesprek met ESPN. De oud-Ajacied stelt dat er meer gekeken moet worden naar de rol van Strand Larsen. "Als je goed kijkt: hij speelt eerst de bal tegen hem (El Karouani, red.) aan, dat is provocatie, dat is een gele kaart. En wie is degene die naar voren leunt? Ook die van Groningen, dat is ook een gele kaart, dus rood. Dat probeerde ik uit te leggen. Als je zo'n scheidsrechter hebt die er vrij weinig van bakt: vol stadion, druk erop, hij is er blijkbaar niet klaar voor", besluit Schöne.