Nieuws

Carrick over geringe Man United-speeltijd Van de Beek: 'Soms lopen dingen zo'

Carrick over geringe Man United-speeltijd Van de Beek: 'Soms lopen dingen zo'

10-03-2022 12:12

Donny van de Beek heeft te weinig kansen gekregen bij Manchester United. Dat zegt voormalig assistent-trainer Michael Carrick in gesprek met Premier League Productions.

De clubicoon vindt zelfs dat het een fout is geweest om de Oranje-internationaal niet op te stellen bij The Red Devils. "Ik ben blij dat hij speelt (op huurbasis bij Everton, red.)", zegt de oud-middenvelder. "Hij had wedstrijden nodig. Daar ontbrak het hem afgelopen jaar aan. Soms lopen dingen om verschillende redenen niet zoals je wilt als je naar een nieuwe club verhuist."

Van de Beek vertrok in de winterstop op huurbasis naar Everton. Op Goodison Park heeft de middenvelder zijn draai enigszins gevonden. Frank Lampard is in ieder geval lovend. "Hij heeft veel verschillende sterke punten. Ik denk dat hij vooral heel gevaarlijk is rond het strafschopgebied. Hij is daar heel slim."

Everton is momenteel verwikkeld in een degradatiestrijd. De ploeg uit Liverpool staat maar één punt boven de degradatiestreep in de Premier League.