Bayern walst over Salzburg heen, rode kaart Sánchez nekt Inter op Anfield

08-03-2022 22:39 Laatste update: 09-03-2022 00:04

De eerste twee kwartfinalisten van de Champions League zijn bekend. In de Allianz Arena maakte Red Bull Salzburg geen schijn van kans tegen Bayern München na het knappe gelijke spel in Oostenrijk. Inter verloor in San Siro het eerste duel met Liverpool FC en won op Anfield met te kleine cijfers om de volgende ronde te bereiken. Daarmee zijn Bayern München en Liverpool kwartfinalist van het miljardenbal.

Bayern München - RB Salzburg 7-1
Bayern trad aan met het eerste elftal, terwijl oud-Ajacieden Maximilian Wöber en Rasmus Kristensen bij de bezoekers aan de aftrap begonnen. Wöber ging na ruim tien minuten in de fout en legde Robert Lewandowski neer in het strafschopgebied nadat de Pool knap wegdraaide. Lewandowski aarzelde niet en scoorde vanaf de stip.

Tien minuten later was het opnieuw raak: Wöber maakte een overtreding op Lewandowski, die de strafschop zelf nam en deze benutte. Na een kleine twintig minuten zette Lewandowski Der Rekordmeister zelfs op 3-0 en wisten de spelers van Salzburg ook dat het over en uit was. De Poolse spits had 23 minuten nodig voor zijn hattrick en pakt daarmee het record voor snelste hattrick in de geschiedenis van het miljardenbal. Serge Gnabry tekende voor de 4-0 en met die stand gingen de ploegen rusten.

In de tweede helft nam Bayern geen gas terug en verscheen na een klein uur de 5-0 van Thomas Müller op het scorebord. Salzburg deed twintig minuten voor tijd iets terug door een heerlijke knal van Maurits Kjaergaard, waardoor de stand op 5-1 kwam te staan. Müller maakte tien minuten voor tijd de 6-1 en Leroy Sané bepaalde de eindstand zelfs op 7-1, waarmee Bayern een ongekend pak slaag uitdeelde aan de Oostenrijkers.

Liverpool - Internazionale 0-1
Op Anfield moest Liverpool een 0-2 voorsprong verdedigen na het uitduel in San Siro. Denzel Dumfries en Stefan de Vrij begonnen allebei in de basis aan het duel. In Italië was Internazionale zeker niet de mindere van de ploeg, maar gingen The Reds goed met de kansen om. Dat was in de return op Anfield niet te zeggen. Virgil van Dijk had een grote kans in de eerste helft, maar zijn inzet werd geblokt door Milan Skriniar.

Alexis Sánchez kreeg na een half uur een gele kaart voor een gevaarlijke overtreding op Thiago Alcántara, waarbij een rode kaart ook niet ondenkbaar was geweest. Joël Matip raakte de lat voor de Engelsen en Inter mocht van geluk spreken dat ze bij een stand van 0-0 de kleedkamer mochten opzoeken.

In het begin van de tweede helft raakte Mohamed Salah de paal en was het aan de andere kant raak. Lautaro Martinez, die al in bloedvorm verkeerde in het duel met Salernitana, opende de score op Anfield met een prachtige treffer. Enkele minuten later mocht Sánchez vertrekken met een tweede gele kaart. De Chileen won de bal maar ging hard door op Fabinho.

Een kwartier voor tijd vuurde Salah op doel en raakte de Egyptenaar opnieuw de paal. In de blessuretijd gooide Arturo Vidal zich nog goed voor het schot van Luis Diáz. Er werd op Anfield niet meer gescoord.

De 0-1 overwinning was voor Inter niet genoeg om een verlenging af te dwingen na de geflatteerde nederlaag in Italië. Liverpool kwam niet goed voor de dag, maar mag zichzelf kwartfinalist van de Champions League noemen na de overwinning in San Siro.