Nieuws

Shevchenko bekommert zich om familie in thuisland: 'We hebben jullie hulp nodig'

Shevchenko bekommert zich om familie in thuisland: 'We hebben jullie hulp nodig'

07-03-2022 12:14 Laatste update: 12:16

Andriy Shevchenko maakt zich zorgen om zijn familie die is achtergebleven in Oekraïne. De voormalig topspits van onder meer AC Milan en voormalig trainer van Genoa FC vroeg op Italiaanse televisie om vluchtelingen uit Oekraïne in de armen te sluiten. 

Shevchenko was te zien in het programma Che Tempo Che Fa. In de uitzending is een geëmotioneerde Shevchenko te zien die zich zorgen maakt om de situatie in zijn thuisland. "Mijn moeder, mijn zus en andere familieleden zijn nog steeds in Oekraïne. Ik spreek ze elke dag. Het was hun keus om te blijven", spreekt de radeloze oud-speler.

"Ik kan niet naar de situatie kijken zonder te huilen. Zij (de familie, red.) vertellen mij wat er daadwerkelijk speelt in Oekraïne. Steden worden gebombardeerd, kinderen en oude mensen worden vermoord."

Shevchenko vraagt het Italiaanse volk vluchtelingen niet de rug te keren. "Toen ik in Italië arriveerde, sloot het land mij in de armen. Jullie zorgden ervoor dat ik me als één van jullie voelde. Dit is mijn tweede thuis. Nu vraag ik jullie: open je hart naar mijn mensen toe. We hebben jullie hulp nodig", besluit de zeer geëmotioneerde oud-spits.