Opvolger Bielsa begint met nul punten: Leeds onderuit bij Leicester

05-03-2022 16:02 Laatste update: 17:55

Jesse Marsch heeft zaterdagmiddag niet weten te stunten in zijn debuut als manager van Leeds United. De Amerikaan volgde eind februari Marcelo Bielsa op, maar zag hoe zijn nieuwe ploeg onderuit ging bij Leicester City. Het werd 1-0 voor The Foxes.

Pascal Struijk begon in de basis bij The Peacocks. Na een kleine tien minuten spelen pakte de Nederlander de eerste gele kaart van de wedstrijd na het neerhalen van Jamie Vardy. De openingsfase van de wedstrijd werd in hoog tempo gespeeld en Leicester had moeite met de laagvlieger uit Leeds. Beide ploegen maakten wel de nodige schoonheidsfoutjes, maar het resulteerde in een aantrekkelijk duel. In de eerste helft werd er niet gescoord: Leicester had het meestal balbezit, terwijl Leeds het meest gevaarlijk was.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en bleven de ploegen op een hoog tempo voetballen. Een half uur voor tijd werd Jamie Vardy gewisseld voor Kelechi Iheanacho. De invaller wist na vijf minuten al een verschil te maken en legde af op Harvey Barnes. De linksbuiten zorgde na ruim een uur spelen voor de 1-0 voor The Foxes.

Na de openingstreffer ging Leeds duidelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar doelman Kasper Schmeichel had steeds een antwoord op de pogingen van de bezoekers. Leeds kwam goed voor de dag en had het verdiend om met een punt in de bus te stappen, maar verliet met lege handen het King Power Stadium.

Door de overwinning pakt Leicester de tiende plek over van Brighton & Hove Albion. Leeds blijft op de zestiende plaats steken en heeft slechts één punt weten te halen uit de laatste vijf wedstrijden. Marsch heeft met Leeds nog elf speelrondes te tijd om zich uit de degradatiezone te spelen.