Nieuws

Bony wilde graag terugkeren bij Vitesse: 'Ik heb bijna een jaar contact gehad'

Bony wilde graag terugkeren bij Vitesse: 'Ik heb bijna een jaar contact gehad'

04-03-2022 16:46 Laatste update: 16:54

Wilfried Bony heeft voor zijn terugkeer naar de Eredivisie contact gehad met Vitesse. Nadat hij werd afgewezen door de Arnhemmers, maakte de Ivoriaan de controversiële overstap naar aartsrivaal NEC.

In gesprek met Voetbal International laat Bony zich uit over de verhitte transfer. Hij ontving veel kritiek van Vitesse-supporters, echter was het de club zelf die een terugkeer van de Ivoriaan in het geel-zwart niet zag zitten. "Ik heb heel vaak contact gehad met Vitesse. Bijna een jaar lang", trapt Bony af.

"Natuurlijk ga ik als ex-speler van Vitesse eerst bij mijn oude club informeren. Verder heb ik in Nederland niet bij een team gezeten, dus dat is normaal. Toen ze nee zeiden, kreeg ik andere mogelijkheden om weer te voetballen", vervolgt hij.

Toen voormalig technisch directeur van Vitesse Ted van Leeuwen contact met de Ivoriaan opzocht, moest de 33-jarige spits snel een keuze maken. "Van Leeuwen zei: 'Ik geef je twee dagen om erover na te denken.' Ik vroeg waarom? Hij zei: 'Omdat ik nu bij NEC werk, niet meer bij Vitesse.' Dat was ook helemaal oké natuurlijk."