Nieuws

Xavi Simons krijgt met O19-ploeg tik op de vingers: 'Je moet je gedragen'

Xavi Simons krijgt met O19-ploeg tik op de vingers: 'Je moet je gedragen'

03-03-2022 19:06

Paris Saint-Germain O19-trainer Zoumana Camara is niet te spreken over de acties van Xavi Simons en enkele andere spelers. In de UEFA Youth League ging het na de wedstrijd tegen Sevilla mis en ontstonden er opstootjes, waarin onder andere Simons zich liet provoceren. 

De O19-ploegen van PSG en Sevilla speelden een felle wedstrijd. Simons wist voor de 1-0 te zorgen vanaf de penaltystip en maakte vervolgens gebaartjes die bij de tegenstander in het verkeerde keelgat schoten. Na afloop van het duel probeerde Simons zich te verontschuldigen, maar ging het alsnog mis.

"Ze moeten zich ervan bewust zijn dat ze bij Paris Saint-Germain zijn en veel verantwoordelijkheid dragen. Dit is een club waar je je moet gedragen", reageert Camara voor de Franse camera's. "Het gaat niet alleen om je talent op het veld, je moet je gedragen en niet reageren op provocaties."

Het contract van Simons loopt dit jaar af in Parijs. Het Nederlandse talent mocht al enkele keren minuten maken bij het eerste elftal van de Franse grootmacht en stond onder andere in de basis met Lionel Messi en Kylian Mbappé. Waar Simons volgend jaar speelt, is nog niet duidelijk.