Nieuws

KNVB maakt statement: Oranje voorlopig niet tegen Rusland en Wit-Rusland

KNVB maakt statement: Oranje voorlopig niet tegen Rusland en Wit-Rusland

28-02-2022 16:55

De vertegenwoordigende elftallen van Oranje spelen voorlopig geen wedstrijden tegen Rusland en Wit-Rusland, zo meldt de KNVB. De Nederlandse voetbalbond bracht dit statement maandagmiddag naar buiten naar aanleiding van het aanhoudende geweld in Oekraïne.

'Wij hopen met heel ons hart dat de oorlog in Oekraïne zo snel mogelijk stopt. De ernst en omvang van de aanhoudende agressie van Rusland en het daaraan meewerken door Belarus, maken dat de KNVB dit besluit heeft genomen', schrijft de Nederlandse voetbalbond in zijn statement.

Dit besluit zorgt ervoor dat de WK-kwalificatiewedstrijd tussen de Oranje Leeuwinnen en Wit-Rusland van 12 april niet door zal gaan. Daarnaast zullen de Nederlandse dames deze zomer tijdens het EK vrouwenvoetbal ook niet aantreden tegen Rusland. Eerder meldden de voetbalbonden van Polen, Zweden en Tsjechië al dat zij hun WK-kwalificatieduels tegen Rusland niet door willen laten gaan.

De afgelopen dagen heeft de KNVB veelvuldig contact gehad met overige voetbalbonden, de UEFA én de FIFA. De Nederlandse voetbalbond laat weten dit contact te onderhouden zolang het conflict aanhoudt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s