Nieuws

'Chelsea-eigenaar mogelijk de dupe van Rusland-boycot in Engeland'

'Chelsea-eigenaar mogelijk de dupe van Rusland-boycot in Engeland'

25-02-2022 21:04

Roman Abramovich dreigt op de sanctielijst van Groot-Britannië te belanden. De Russische miljardair, die tevens eigenaar is van Chelsea FC, wordt wellicht aangepakt vanwege de Russische invasie van Oekraïne. 

Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss wilde niet uitsluiten dat Abramovich te maken krijgt met sancties. "We hebben nog meer mensen op een lijst die we sancties kunnen opleggen. Niemand is uitgesloten", wist Truss te melden aan radiozender LBC. 

"Jullie kunnen gerust zijn dat we meer namen hebben die we kunnen aanpakken als er een volledige invasie van Oekraïne komt", vertelde Truss aan Sky News. Abramovich is sinds 2003 eigenaar van Chelsea. Door de invasie van Vladimir Putin bestaat de kans dat bepaalde prominente Russen uit het Verenigd Koninkrijk worden geweerd. Ook bestaat de mogelijkheid dat de rekeningen van de Russische miljardair worden bevroren.

De dochter van Abramovich, Sofia, liet eerder weten het niet eens te zijn met de acties van Putin. "Poetin wil oorlog met Oekraïne, niet Rusland. Dat de meeste Russen achter Poeten staan, is de grootste en meest succesvolle leugen die het Kremlin verspreidt", liet de dochter van de miljardair weten op sociale media. Eerder wist The Sun al te melden dat Abramovich niet meer welkom is in het Verenigd Koninkrijk vanwege zijn goede banden met het Kremlin. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!