Nieuws

Klopp prijst Burnley-trainer Dyche: 'Geen enkele andere trainer had dat gekund'

Klopp prijst Burnley-trainer Dyche: 'Geen enkele andere trainer had dat gekund'

13-02-2022 08:53 Laatste update: 11:08

Jürgen Klopp is onder de indruk van Burnley-manager Sean Dyche. De Duitse oefenmeester stelt dat geen enkele andere trainer Burnley FC zo lang in de Premier League had kunnen houden.  

Dat zei Klopp op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tussen Burnley en Liverpool. Klopp en Dyche gelden als de langstzittende trainers van de huidige Premier League en eerstgenoemde komt woorden tekort voor de successen van Dyche. "Geen enkele andere trainer had kunnen doen wat Sean met Burnley heeft gedaan", begon de Duitser. "De middelen die zij tot hun beschikking hebben zijn voor een Premier League-team gewoon niet zo goed."

"Om zo lang stabiel te blijven in de Premier League is daarom een enorm success. Het is net zo indrukwekkend als de Premier League winnen met andere teams", vervolgt Klopp. 

Vorig seizoen wist Burnley nog te winnen bij The Reds. Momenteel staat Liverpool op een tweede plek in de Premier League. Klopp kan weer beschikken over Mohamed Salah en Sadio Mané, die terugkomen van de Afrika Cup. Burnley is hekkensluiter van de Engelse competitie, maar heeft wel drie wedstrijden minder gespeeld dan nummer zeventien Watford. De achterstand bedraagt één punt.

Burnley en Liverpool staan zondagmiddag tegenover elkaar op Turf Moor. De aftrap is om 15.00 uur.