Nieuws

Pusic is weg. Wat gebeurt er dan met Slot, wat heb je dan niet meer?

"Pusic is weg. Wat gebeurt er dan met Slot, wat heb je dan niet meer?"

09-11-2023 19:27

Het vertrek van Marino Pusic heeft een grotere impact achtergelaten bij Feyenoord dan gedacht, meent Jan Joost van Gangelen, die bij ESPN wordt bijgestaan door collega Mario Been. Na het vertrek van Arne Slot zijn rechterhand lijkt het volgens de analisten minder te draaien bij Feyenoord.

Na het spraakmakende vertrek van Slot bij AZ, ging assistent Pusic ook mee naar Feyenoord. In Rotterdam-Zuid kende het tweetal gouden tijden, met een plek in de finale van de Conference League en het landskampioenschap als absolute hoogtepunten. Afgelopen oktober vertrok Pusic naar Shakhtar Donetsk om hoofdtrainer te worden. "Pusic is weg. Wat gebeurt er dan met Slot, wat heb je dan niet meer?", vraagt Van Gangelen zich af. "Zoals ik het kon lezen was hij echt zijn vertrouwensman, zijn rechterhand. In adviezen en manier van spelen", antwoordt Been. "Ze overlegden heel veel. Als hij weg gaat, moet dat opgevuld worden door anderen. Hulshoff en De Wolf zitten er. Maar om dat nou aan te geven als de 'missing link' waardoor Feyenoord niet wint, dat gaat te ver.", meent de oud-trainer.

Toch snapt Been wat voor impact het vertrek van Pusic kan hebben binnen Feyenoord. "Maar als jij iemand naast je hebt met wie je al 4,5 jaar werkt, is dat best een aderlating. Aan de andere kant acht ik Slot in staat om dat zelf op te lossen. Aan het spel is het vertrek in elk geval niet te zien", stelt de analist.

Aan het roer van Shakhtar kent Pusic een sterk begin. De Oekraïners boekte in vier wedstrijden drie overwinningen, waaronder in de Champions League tegen FC Barcelona.