Nieuws

Slot geeft medische update over Nieuwkoop en duidt wisselmomenten Trauner

Slot geeft medische update over Nieuwkoop en duidt wisselmomenten Trauner

08-11-2023 09:20

Arne Slot heeft na afloop van het duel tussen SS Lazio en Feyenoord een medische update gegeven over Bart Nieuwkoop. De rechtsback van de Rotterdammers moest het veld met een akelige hoofdblessure verlaten, maar maakt het nu goed.

Nieuwkoop speelde een uiterst ongelukkige twintig minuten in Stadio Olimpico. De Zeeuw kreeg binnen een minuut de gele kaart na een overtreding op Mattia Zaccagni en ging later naar de grond na een ongelukkige botsing met Elseid Hysaj. Hij had de handen dan wel voor het hoofd, maar het bloed was zichtbaar en als gevolg moest hij met een brancard van het veld.

"Hij heeft een flinke snee in een wenkbrauw", begint Slot, geciteerd door De Telegraaf. "Daarom heeft hij nu een tulband om zijn hoofd maar hij is er weer helemaal bij", klinken de bemoedigende woorden vanuit het Rotterdamse kamp.

Trauner-wissel

Gernot Trauner, de verdediger die als vervanger van Nieuwkoop binnen de lijnen kwam, werd in minuut 74 alweer naar de kant gehaald. De Oostenrijker keerde voor het eerst sinds de wedstrijd bij Atlético Madrid weer terug in de wedstrijdselectie en begon op de bank, maar moest toch in- en uitrukken.

"Ik kon Trauner nog geen zeventig minuten laten spelen. We hebben hem langer nodig. Zondag spelen we alweer een belangrijke wedstrijd tegen AZ. Het seizoen duurt nog lang", besluit Slot.