Transfernieuws

'PSV wil 'jonge Jaap Stam' uit Amerika halen': 'Zo enorm snel, sterk en fysiek'

'PSV wil 'jonge Jaap Stam' uit Amerika halen': 'Zo enorm snel, sterk en fysiek'

01-11-2023 07:14

Volgens Gregg Berhalter, de bondscoach van de Verenigde Staten, zou PSV er goed aan doen om zich binnenkort te versterken met Miles Robinson. De Eindhovenaren zouden de ontwikkelen van de Amerikaanse verdediger nauwlettend in de gaten houden, helemaal nu Armel Bella-Kotchap er enige tijd uitligt.

Het Eindhovens Dagblad meldde eerder al dat PSV nadenkt om Robinson binnen te halen. Berhalter, zijn coach bij het nationale elftal, snapt dat wel. "Miles heeft veel opties en zal de beste kiezen. Maar hij heeft absoluut de kwaliteiten om in een grote Europese competitie te gaan spelen", vertelt hij tegenover De Telegraaf.

Robinson staat nog tot het eind van dit kalenderjaar onder contract bij Atlanta United. Wanneer dat niet verlengd wordt, zou PSV hem dus transfervrij kunnen overnemen. De 26-jarige mandekker speelde al 27 interlands voor Amerika en dus weet Berhalter wat Peter Bosz van hem kan verwachten. "Hij heeft fysieke kwaliteiten, die je eigenlijk nooit ziet. Hij is zo enorm snel, sterk en fysiek dominant. Het is een jonge Jaap Stam."

Mocht Robinson komende winter daadwerkelijk naar Eindhoven trekken, dan wordt hij daar de vierde Amerikaan in de selectie. Met Sergiño Dest, Malik Tillman en Ricardo Pepi is Team USA al flink vertegenwoordigd. Over laatstgenoemde heeft Berhalter nog wel wat te zeggen. "Hoe ga je Luuk de Jong eruit spelen? Die scoort altijd", stelt hij. "Rico moet geduldig zijn, hij is nog hartstikke jong. Dat heb ik ook tegen hem persoonlijk gezegd: Probeer te leren van hem. Hoe hij de bal aanvalt in de zestien. Dat is de grote kracht van Luuk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!