Opinie

Van der Vaart ziet Feyenoord-uitblinker: 'Je kunt hem nu niet meer wisselen'

Van der Vaart ziet Feyenoord-uitblinker: 'Je kunt hem nu niet meer wisselen'

25-10-2023 21:55
1

Rafael van der Vaart vond Ramiz Zerrouki woensdagavond de beste speler aan de kant van Feyenoord. De middenvelder, die in de zomer overkwam van FC Twente, mocht in de Champions League tegen Lazio Roma weer eens in de basis beginnen en liet een onuitwisbare indruk achter. Volgens de oud-voetballer kan Arne Slot nu niet meer om hem heen.

Zerrouki was van grote waarde op het middenveld van de Rotterdammers. De Nederlandse Algerijn verdubbelde vlak voor rust eigenhandig de voorsprong en stond aan de geboorte van de 3-0 van Santiago Giménez, die uiteindelijk de wedstrijd in het slot gooide. "Fantastisch", aldus Van der Vaart in de uitzending van Ziggo Sport. "Hij was goed, heel goed."

"Hij gaat er daar twee voorbij, dat is goud waard", zegt hij kijkend naar de 3-0. "Daarna geeft hij deze bal, dat is wel een klasse apart. Je kunt hem nu niet wisselen en dat gaat Slot ook niet doen, denk ik. Als Zerrouki, zo'n wedstrijd speelt, vind ik dat je het niet kunt maken om hem zondag op de bank te zetten." Feyenoord speelt dan uit bij FC Twente in de Eredivisie.

Van der Vaart, uiteraard een op-en-top Ajacied, genoot van het spel van de ploeg. Arne Slot en zijn mannen mogen blijven dromen van een ticket voor de volgende ronde van het miljardenbal. "Ik moet eerlijk zeggen: veel, veel, veel respect."