Nieuws

Vlaar kijkt uit naar speciaal duel tussen oude liefdes AZ en Aston Villa

Vlaar kijkt uit naar speciaal duel tussen oude liefdes AZ en Aston Villa

24-10-2023 13:19

Als AZ donderdagavond bezoek krijgt van Aston Villa, is het voor met name Ron Vlaar een bijzondere wedstrijd. De oud-international droeg het shirt van beide clubs en blikt in gesprek met het Noordhollands Dagblad vooruit op de wedstrijd in de Conference League.

Voor AZ wacht er tegen de huidige nummer vijf van Premier League een lastige opgave. "Villa doet het ontzettend goed, op dit moment. Ze hebben een topcoach en halen topspelers waar ze veel geld voor kunnen en willen betalen", ziet Vlaar. Afgelopen zomer telde de ploeg van Unai Emery nog ruim negentig miljoen neer voor in totaal vijf aanwinsten. "Nee, niet te vergelijken met mijn tijd. En ook niet te vergelijken met AZ, natuurlijk. Kijk je naar het budget, dan is Aston Villa topfavoriet. Maar AZ draait ook als een tierelier. Ik ben benieuwd hoe AZ zich wapent tegen zo’n goede ploeg uit de Premier League. Een mooie uitdaging voor ons", aldus de assistent-trainer van Jong AZ.

Na de jeugdopleiding te hebben doorlopen en wedstrijden in het eerste te hebben gespeeld, vertrok Vlaar in de winter van 2006 naar Feyenoord. In de zomer van 2012 telde Aston Villa vervolgens bijna vier miljoen neer voor de oud-verdediger. "Ik ging van Feyenoord naar Aston Villa, daarom begonnen veel mensen over De Kuip. Dat was het stadion waarin zij de finale (Europa Cup 1 van 1982, red.) wonnen. In de sponsorruimte van het stadion van Aston Villa hing een grote foto van die wedstrijd in Rotterdam. Maar goed, dát was dus het sentiment: Villa hoort in de top thuis, of in elk geval in het linkerrijtje", aldus Vlaar.

Vlaar droeg het shirt van Aston Villa uiteindelijk 88 keer, voordat hij vertrok uit Birmingham. In de winter van 2015 keerde de transfervrije Vlaar terug bij AZ, waar hij zes jaar later zijn carrière afsloot.