Opinie

Perez vindt dat status Ajax-bestuurder wordt overdreven: 'Alsof Jezus neerdaalt'

Perez vindt dat status Ajax-bestuurder wordt overdreven: 'Alsof Jezus neerdaalt'

23-10-2023 13:10

Kenneth Perez vindt de status van aanstaand Ajax-directeur Alex Kroes wel heel erg wordt opgehemeld. De analist van ESPN vertelt aan tafel bij Dit Was Het Weekend dat hij denkt dat de voormalig AZ-bestuurder de situatie in Amsterdam niet in een keer gaat veranderen.

"Kroes heeft wel een ongekend mythische status gekregen", aldus Perez, stellende dat Louis van Gaal het wellicht beter weet dan hij. "Het is een beetje alsof Jezus komt neerdalen bij Ajax. Met de dag maken ze hem geweldiger."

Kroes zou officieel pas op 15 maart aan de slag kunnen gaan in de Arena. Hij wordt dan de opvolger van Jan van Halst, die momenteel interim is. Van Gaal en rvc-voorzitter Michael van Praag zijn echter van plan om hem eerder te laten starten, op 1 januari 2024. AZ houdt Kroes momenteel namelijk nog aan een concurrentiebeding.

Perez denkt dat dat besluit al zo goed als genomen is. "Het lijkt mij heel sterk dat er niet al het een en ander is gemaild met hem. Voor 1 januari moet er beslist worden." Sommige insiders suggereren dat Kroes al bij menig besluit betrokken wordt, al is dat niet per se duidelijk.

Ajax verkeert momenteel in de grootste crisis sinds het bestaan van de club. De ploeg van trainer Maurice Steijn verloor haar laatste acht officiële wedstrijden en staat op een zeventiende plaats in de Eredivisie. Afgelopen weekend werd er met 4-3 verloren van FC Utrecht.