Nieuws

Ávila bewierookt oud-spelers van Ajax: 'Een fenomeen, hij blijft maar gaan'

Ávila bewierookt oud-spelers van Ajax: 'Een fenomeen, hij blijft maar gaan'

20-10-2023 22:11

Gastón Ávila is zeer onder de indruk van Nicolás Tagliafico. De huidige linksback van Ajax is groot fan van zijn landgenoot, die voorheen bij de Amsterdammers speelde.

Ávila stelt in gesprek met Inside Ajax zijn favoriete elftal samen en daar komt ook Tagliafico in. De Argentijn werd deze zomer nog in verband gebracht met een terugkeer naar Ajax, maar bleef uiteindelijk in Spanje. "Nico is agressief en een heel complete voetballer. Hij is iemand naar wie ik opkijk. Hij blijft maar gaan en is een fenomeen."

Ook Mexicaan Edson Álvarez mag op mooie woorden rekenen. Inmiddels speelt de middenvelder bij West Ham United in de Premier League. "Hij voetbalt dominant en agressief. Hij staat altijd goed gepositioneerd en kan het spel verdelen. Het is bewonderenswaardig zoals hij speelt", meent Ávila.

Vooral Lisandro Martinez valt in positieve zin op bij Ávila. "Lisandro is echt een beest in het veld. Ik volg hem al sinds hij bij Newell’s Old Boys speelde. Hij viel mij op door zijn manier van spelen, zijn agressiviteit. Hij speelt met het karakter van een typische Argentijn. En hij is ook nog een geweldig persoon", besluit de linksback van Ajax.