Nieuws

Tuchel staat achter statement rond teruggekeerde Mazraoui: 'Dieper van voetbal'

Tuchel staat achter statement rond teruggekeerde Mazraoui: 'Dieper van voetbal'

20-10-2023 12:02

Thomas Tuchel heeft zich op de persconferentie van Bayern Müunchen onder meer uitgelaten over de terugkeer van Noussair Mazraoui in zijn selectie. De Duitse oefenmeester meent dat de pro-Palestina uitingen van Mazraoui hard zijn binnengekomen bij zijn Israëlische teamgenoot.

Bij Bayern staat de Duits-Israëlische doelman Daniel Peretz onder contract. "Ik kan mijzelf niet in hem verplaatsen, maar we proberen hem te steunen. Natuurlijk is dit niet optimaal voor de sfeer in de kleedkamer, maar het is herstellende", meent Tuchel. "Het is een gevoelig onderwerp, al helemaal voor Daniel. Zijn familie is er direct bij betrokken. Maar we zorgen goed voor hem. "

Mazraoui keerde recent weer terug in de selectie van Bayern, nadat de verdediger na pro-Palestina uitlating enige tijd apart van de groep moest trainen. Eerder op de dag kwam de Duitse club net een statement. "Ik sta er voor de volle honderd procent achter, ook persoonlijk. Dit onderwerp gaat dieper van voetbal, ik heb er natuurlijk over gesproken met Nous", aldus Tuchel.

Komende zaterdag neemt Bayern het in de Budesliga op tegen Mainz 05, maar beschikt dan nog niet over Mazraoui, die vanwege een blessure buitenspel staat.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!