Jong Oranje dankzij uitblinkende aanvallers simpel langs Gibraltar

17-10-2023 19:22 Laatste update: 19:34

Jong Oranje heeft een eenvoudige 0-5 zege geboekt in Gibraltar. Myron van Brederode was met een doelpunt en twee assists de grote man aan de kant van Nederland. Jong Oranje is na de overwinning koploper in Groep C voor de EK-kwalificatie van 2025.

Na dertien minuten wist Jong Oranje via Kenneth Taylor en Noah Ohio al twee keer te scoren. Million Manhoef en Van Brederode zorgde voor de assists, waar laatstgenoemde twintig minuten op aangeven van AZ-ploeggenoot Ruben van Bommel zelf raak schoot. Voor de aanvaller betekende het zijn eerste treffer in het shirt van Jong Oranje. Met dank aan de aanvallers ging Jong Oranje met een 0-3 voorsprong richting de kleedkamer.

Na ruim een uur spelen gaf Van Bommel zijn tweede assist van de avond, waar Devyne Rensch voor de 0-4 tekende. Het betekende voor de Ajax-verdediger zijn eerste doelpunt in Jong Oranje. Nog geen twee minuten later schoot ook Manhoef zichzelf op het scorebord, op aangeven van Van Brederode. Zo werd in Gibraltar met 0-5 eenvoudig gewonnen.

Na het 0-0 gelijkspel van concurrent Jong Zweden op Georgië, staat Jong Oranje met twaalf punten op plek één in de groep en mag het denken aan deelname aan het EK van 2025 in Slowakije. Zweden en Georgië volgen met ieder zeven punten, waar Moldavië met zes punten op plek vier staan. Noord-Macedonië staat na drie wedstrijden op drie punten, waar hekkensluiter in de groep Gibraltar na vier wedstrijden op nul punten staat.