Nieuws

Goed nieuws uit Duitsland: De Ligt hervat groepstraining van Bayern München

Goed nieuws uit Duitsland: De Ligt hervat groepstraining van Bayern München

17-10-2023 17:56

Matthijs de Ligt heeft de groepstraining van Bayern München weer hervat, zo communiceert de club. De verdediger raakte enkele weken voor de interlandperiode geblesseerd, maar lijkt nu weer helemaal fit.

De Ligt maakt een bewogen eerste seizoenshelft door in München. De verdediger zat meer op de bank dan dat hij in de basis stond en in het duel tegen VfL Bochum waarin hij weer de kans kreeg viel hij geblesseerd uit. Na een mri-scan bleek dat het dermate erg met de knie gesteld was dat hij enkele weken aan de kant moest blijven.

Aangezien De Ligt de groepstraining heeft hervat, is het aannemelijk dat het tot de mogelijkheden behoort dat hij aanstaande zaterdag in actie kan komen in het duel met FSV Mainz 05. Dat geldt ook voor collega Serge Gnabry, die net als de Nederlander weer aan het trainen is.

Zonder De Ligt werkte het Nederlands afgelopen week de twee interlands tegen Frankrijk en Griekenland af. Lutsharel Geertruida, Virgil van Dijk en Nathan Aké werden als de drie centrale verdedigers opgesteld door bondscoach Ronald Koeman.