Nieuws

Van der Vaart bedankte voor Ajax: 'Kon daar wel een belangrijke rol in vervullen'

Van der Vaart bedankte voor Ajax: 'Kon daar wel een belangrijke rol in vervullen'

16-10-2023 08:13 Laatste update: 11:58

Rafael van der Vaart heeft uitgelegd waarom hij voorlopig geen assistent-trainer van Ajax wil worden. Het clubicoon van de Amsterdammers werd een aantal weken geleden benaderd om Maurice Steijn te gaan ondersteunen in de technische staf, maar heeft daar wegens privéredenen voor bedankt.

Van der Vaart heeft immers een relatie met tophandbalster Estavana Polman, die momenteel in Roemenië actief is. Daarom woont de familie in de hoofdstad Boekarest. Aan tafel bij NOS Studio Voetbal vertelt Van der Vaart wat voor rol hij eventueel had kunnen krijgen. "Ik weet wat de spelers van Ajax meemaken. Ze zijn echt niet zo slecht als dat het nu lijkt. Ajax is een heel moeilijke club, als je niet in vorm bent en tegelijkertijd toch moet presteren. Ik kon daar wel een belangrijke rol in vervullen, denk ik."

"Ik moest dan Maurice Steijn gaan ondersteunen, tussen de spelers en de trainer in gaan staan", vervolgt hij. "Als ik niet in Roemenië had gewoond, dan had ik het zeker gedaan." De man die 117 officiële duels voor Ajax heeft gespeeld, vindt het niet eerlijk dat Steijn vaak het mikpunt is van de kritiek. "Er is absoluut meer uit te halen, dus hij moet het ook beter doen. Maar ga me nou niet vertellen dat er allemaal wereldspelers zijn gehaald. Ook de belangrijke spelers brengen het niet, dus dan wordt het lastig."