Nieuws

Cruciale fase breekt aan: dit zijn de huidige topscorers in de Eredivisie

Cruciale fase breekt aan: dit zijn de huidige topscorers in de Eredivisie

15 april - 07:30 Laatste update: 07:15
11

De Eredivisie begint richting het einde te raken. Santiago Gimenez en Vangelis Pavlidis waren voor de winterstop de grote namen, maar Luuk de Jong maakte in het nieuwe jaar een ware inhaalslag. Wie gaat het stokje van Anastasios Douvikas en Xavi Simons, de vorige topscorers van de Eredivisie, aan het eind van de rit overnemen? VoetbalNieuws.nl zet de topscorers voor je op een rijtje!

Wie zijn de topscorers van de Eredivisie?

Gimenez en Pavlidis waren lang de twee spelers die het verschil maakten. Zij kroonden zich tot de topscorers van de eerste seizoenshelft en leken uit te gaan maken wie er aan het eind van het seizoen met de titel vandoor zou gaan. Niets blijkt minder waar, want ondertussen heeft ook De Jong zich gemeld aan de bovenkant van de topscorerslijst. Kort kon hij zelf de eerste plek in handen houden, maar Gimenez en Pavlidis zijn ook weer begonnen met scoren.

De Jong nam zaterdag kort de koppositie over. De PSV'er wist namelijk het net twee keer te vinden in het gewonnen duel tegen Vitesse. Pavlidis scoorde echter later op de avond ook waardoor beide nu op 26 goals staan. Gimenez zit momenteel in een vormdip en ziet de twee koplopers steeds verder weglopen. Zijn laatste doelpunt dateert van een maand geleden tegen Heracles. In de achtergrond blijft Brian Brobbey ook aan zijn totaal werken. Hij scoorde tegen FC Twente de gelijkmaker en zijn zeventiende van het seizoen. Ricky van Wolfswinkel heeft zich ondertussen ook gemeld in de top vijf. De aanvaller is bezig aan een sterke tweede seizoenshelft en is Sem Steijn voorbij gegaan als clubtopscorer. Ook hij scoorde één keer en staat daarmee nu op veertien doelpunten.

Huidige topscorerslijst Eredivisie

1. Luuk de Jong, 26 doelpunten
1. Vangelis Pavlidis, 26 doelpunten
3. Santiago Gimenez, 21 doelpunten
4. Brian Brobbey, 17 doelpunten
5. Ricky van Wolfswinkel, 14 doelpunten

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!