Nieuws

De Jong haalt Pavlidis in: dit zijn de huidige topscorers in de Eredivisie

De Jong haalt Pavlidis in: dit zijn de huidige topscorers in de Eredivisie

18 februari - 23:55 Laatste update: Gisteren, 22:00
1

De Eredivisie is weer in volle gang. Santiago Gimenez en Vangelis Pavlidis waren voor de winterstop de grote namen, maar Luuk de Jong maakt in het nieuwe jaar een ware inhaalslag. Wie gaat het stokje van Anastasios Douvikas en Xavi Simons, de vorige topscorers van de Eredivisie, aan het eind van de rit overnemen? VoetbalNieuws zet de topscorers voor je op een rijtje!

Wie zijn de topscorers van de Eredivisie?

Gimenez en Pavlidis waren lang de twee spelers die het verschil maakten. Zij kroonden zich tot de topscorers van de eerste seizoenshelft en leken uit te gaan maken wie er aan het eind van het seizoen met de titel vandoor zou gaan. Niets blijkt minder waar aan het begin van januari. Zowel de Griek als de Mexicaan vinden het net wat moeilijker, maar zien Luuk de Jong en Brian Brobbey wel aan de lopende band scoren. Met name de PSV'er is flink in vorm aangezien hij in zijn laatste vijf wedstrijden wist te scoren, waaronder een hattrick tegen PEC Zwolle. Hierdoor naam de oud-international de koppositie van Pavlidis in.


Luuk de Jong scoorde ook tegen Ajax.

Huidige topscorerslijst Eredivisie

1. Luuk de Jong, 22 doelpunten
2. Vangelis Pavlidis, 21 doelpunten
3. Santiago Gimenez, 19 doelpunten
4. Brian Brobbey, 14 doelpunten
5. Magnus Mattsson,11 doelpunten

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!