Seizoen ten einde: dit zijn de topscorers van de Eredivisie

Seizoen ten einde: dit zijn de topscorers van de Eredivisie
19 mei om 17:19
Laatste update: 19 mei om 17:19

Het Eredivisie-seizoen is ten einde. Net als in sommige voorgaande jaren moet de topscorerstitel gedeeld worden door twee grote namen. Vangelis Pavlidis en Luuk de Jong hebben het seizoen allebei afgesloten met hetzelfde aantal goals. VoetbalNieuws.nl zet de topscorers van 2023/2024 voor je op een rijtje.

Wie zijn de topscorers van de Eredivisie?

Santiago Gimenez en Pavlidis waren lang de twee spelers die het verschil maakten. Zij kroonden zich tot de topscorers van de eerste seizoenshelft en leken uit te gaan maken wie er aan het eind van het seizoen met de titel vandoor zou gaan. Niets blijkt minder waar, want ondertussen heeft ook De Jong zich gemeld aan de bovenkant van de topscorerslijst.

Bij het ingaan van de laatste speelronde stond Pavlidis alleen bovenaan met 28 goals. De Griek maakte er één tegen FC Utrecht, maar De Jong, die op 27 stond, deed het bter tegen RKC Waalwijk. De voormalig Oranje-spits scoorde tweemaal, waardoor zowel hij als Pavlidis het seizoen met 29 treffers eindigt.

Topscorerslijst Eredivisie 2023/2024

1. Vangelis Pavlidis en Luuk de Jong, 29 doelpunten
3. Santiago Gimenez, 23 doelpunten
4. Brian Brobbey, 18 doelpunten
5. Sem Steijn, 17 doelpunten

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!