Nieuws

Cruciale fase breekt aan: dit zijn de huidige topscorers in de Eredivisie

Cruciale fase breekt aan: dit zijn de huidige topscorers in de Eredivisie

8 april - 07:48 Laatste update: Gisteren, 20:51
11

De Eredivisie begint richting het einde te raken. Santiago Gimenez en Vangelis Pavlidis waren voor de winterstop de grote namen, maar Luuk de Jong maakte in het nieuwe jaar een ware inhaalslag. Wie gaat het stokje van Anastasios Douvikas en Xavi Simons, de vorige topscorers van de Eredivisie, aan het eind van de rit overnemen? VoetbalNieuws.nl zet de topscorers voor je op een rijtje!

Wie zijn de topscorers van de Eredivisie?

Gimenez en Pavlidis waren lang de twee spelers die het verschil maakten. Zij kroonden zich tot de topscorers van de eerste seizoenshelft en leken uit te gaan maken wie er aan het eind van het seizoen met de titel vandoor zou gaan. Niets blijkt minder waar, want ondertussen heeft ook De Jong zich gemeld aan de bovenkant van de topscorerslijst. Kort kon hij zelf de eerste plek in handen houden, maar Gimenez en Pavlidis zijn ook weer begonnen met scoren.

Tegen PSV was de Griek voor de 25e keer trefzeker en daarmee verstevigde hij zijn eerste plek in het klassement. Luuk de Jong staat vlak achter Pavlidis met 24 doelpunten. De PSV'er wist zaterdagavond het net twee keer te vinden in het gewonnen duel tegen AZ. Gimenez zit momenteel in een vormdip en wist in de 6-0 overwinning op Ajax geen treffer te maken. Zijn laatste doelpunt dateert van een maand geleden tegen Heracles. In de achtergrond blijft Brian Brobbey ook aan zijn totaal werken. Hij was voor het laatst trefzeker tegen Fortuna Sittard. Ricky van Wolfswinkel heeft zich ondertussen ook gemeld in de top vijf. De aanvaller is bezig aan een sterke tweede seizoenshelft en is Sem Steijn voorbij gegaan als clubtopscorer.

Huidige topscorerslijst Eredivisie

1. Luuk de Jong, 26 doelpunten
1. Vangelis Pavlidis, 26 doelpunten
3. Santiago Gimenez, 21 doelpunten
4. Brian Brobbey, 16 doelpunten
5. Ricky van Wolfswinkel, 13 doelpunten

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!