Nieuws

Ten Hag bevestigt langdurige afwezigheid Martinez: 'Hij moet weer onder het mes'

Ten Hag bevestigt langdurige afwezigheid Martinez: 'Hij moet weer onder het mes'

02-10-2023 14:30

Lisandro Martinez moet onder het mes. Al enige tijd gingen er geluiden over een langdurige blessure, iets wat Erik ten Hag nu heeft bevestigd. Manchester United moet het daardoor de komende tijd doen zonder de Argentijn.

Tijdens de persconferentie voorafgaande van het treffen met Galatasaray in de Champions League gaf Ten Hag een update over zijn team. Daarin bevestigde de Haaksberger dat Martinez onder het mes moet en daardoor langere tijd afwezig is. De oud-Ajacied kampt al langere tijd met een terugkerende blessure aan zijn middenvoetsbeentje. Deze liep hij in april van dit jaar op tijdens het Europa League-duel met Sevilla. Martinez keerde terug, maar viel in het duel met Arsenal wederom uit.

Martínez moest door blessureleed sinds april al zestien wedstrijden missen. De verdediger speelde tegen Brighton & Hove Albion en Bayern München al met pijnstillers. Nu blijkt dat de blessure erger is dan gedacht en staat Martinez de komende tijd buitenspel. Verwacht wordt dat de Argentijn pas in het volgende kalenderjaar weer inzetbaar is. Vanwege de langdurige blessure zou Manchester United al rondkijken naar een vervanger voor Martinez. Daarin zou het volgens Fichajes denken aan Matthijs de Ligt

Tegen Galatasaray kan Ten Hag wel weer beschikken over Antony. De aanvaller was vanwege een politieonderzoek enige tijd niet meer welkom, maar keerde recent weer terug in de selectie van Manchester United.