Nieuws

Een van 's werelds beste voetballers: wanneer is Diego Maradona overleden?

Een van 's werelds beste voetballers: wanneer is Diego Maradona overleden?

29-09-2023 15:45 Laatste update: 15:47
1

Diego Maradona staat bekend als een van de beste voetballers aller tijden. De Argentijnse ster, onder meer bekend van de 'Hand van God', overleed in november 2020 op 60-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Maar wanneer precies is Maradona overleden? VoetbalNieuws legt het je uit. 

25 november 2020

Maradona overleed op 25 november 2020 in zijn huis in Buenos Aires. Enkele weken daarvoor, op 3 november, had hij een hersenoperatie ondergaan vanwege een bloedprop in zijn hersenen.

Na de operatie leek het aanvankelijk goed te gaan met Maradona. Hij mocht het ziekenhuis verlaten om aan zijn herstel te werken in een huis in een chique buitenwijk van Buenos Aires.

Hartstilstand

Maar op 25 november ging het mis. Maradona kreeg een hartstilstand in zijn woning en hulpdiensten konden niets meer voor hem betekenen. Rond het middaguur werd zijn dood op 60-jarige leeftijd bevestigd.

De dood van de volksheld leidde tot enorme verslagenheid en rouw in Argentinië. Duizenden mensen bezochten zijn wake in het presidentiële paleis in Buenos Aires. Een dag later vond een besloten uitvaart plaats.

Maradona gold als een van de beste voetballers ooit en was de sterspeler van het Argentinië dat in 1986 de wereldtitel won. Hij staat vooral bekend om zijn 'Hand van God'-goal tegen Engeland op dat WK.