Nieuws

Messi denkt aan Argentinië-toekomst: 'Weet nog niet of ik het volgende WK haal'

Messi denkt aan Argentinië-toekomst: 'Weet nog niet of ik het volgende WK haal'

21-09-2023 19:34

Lionel Messi sluit niet uit dat hij met Argentinië deelneemt aan het WK van 2026 in de Verenigde Staten en Mexico. La Pulga heeft daarnaast ook al een idee welke richting hij op wil na zijn carrière.

Zo’n negen maanden geleden won Messi in Qatar de heilige graal met zijn Argentinië. Na de WK-winst ging het dan ook veel over het laatste kunstje van de Argentijn, maar daar is de dribbelaar zelf zeker nog niet uit.

"Ik wil me eerst richten op de Copa América van volgend jaar", begint Messi in gesprek met caberetier Migue Granados in een interview op YouTube. Het WK spookt klaarblijkelijk ook altijd nog licht door het hoofd van Argentijn. "Ik weet niet of ik het volgende WK haal. Ik denk er nog niet echt over na. Het hangt ervan af hoe ik me dan voel, maar dat duurt nog drie jaar", klinkt het.

Waar Messi al wel mee bezig is, is de vervolgstap na zijn voetbalcarrière. "Het lijkt me leuk om jonge spelers te gaan trainen, al moet ik zeggen dat het vak van technisch directeur me ook wel wat lijkt. Ik ben er nog niet over uit", besluit hij.

Momenteel maakt Messi in ieder geval nog furore bij Atlanta United in de MLS. Wel kampt hij momenteel met een blessure die hem voor onbekende tijd even aan de kant houdt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!