Transfernieuws

Barça slaat eerste belangrijke slag een maakt contractverlenging tiener officieel

Barça slaat eerste belangrijke slag een maakt contractverlenging tiener officieel

20-09-2023 12:46 Laatste update: 13:02

Alejandro Baldé heeft zijn contract bij FC Barcelona verlengd. De negentienjarige vleugelverdediger heeft een nieuwe verbintenis getekend, die hem tot 2028 in Catalonië houdt. De volgende spelers die hun contract moeten verlengen: Lamine Yamal en Frenkie de Jong.

Het gerucht deed al langere tijd de ronde dat Baldé zou verlengen, maar Barça heeft dat nu dus officieel gemaakt. Vorig seizoen kreeg de jonge Spanjaard al vaak de voorkeur boven Jordi Alba op de linksbackpositie, maar dit seizoen is hij echt onbetwiste basisspeler geworden. Baldé speelde op zijn jonge leeftijd al een indrukwekkend aantal van 56 wedstrijden voor het eerste elftal van Barcelona.

Voor Barcelona is één van de drie belangrijkste contractverlengingen nu dus officieel. De volgende twee zijn Yamal en De Jong. Bij eerstgenoemde lijkt de deal ook al in kannen en kruiken. De jongeling die dit seizoen alle records breekt gaat spoedig bijtekenen tot 2026. Wat betreft De Jong ligt het lastiger. Volgens Spaanse media zouden zijn zaakwaarnemers het Barça nog altijd kwalijk nemen dat ze hem vorig jaar wilden verkopen. Daarom willen de agenten van de Nederlander het onderste uit de kan halen in de onderhandelingen.