Nieuws

Schweinsteiger spreekt na Lahm ook voorkeur uit voor Van Gaal als bondscoach

Schweinsteiger spreekt na Lahm ook voorkeur uit voor Van Gaal als bondscoach

12 september - 23:23

Louis van Gaal kan rekenen op genoeg steun in Duitsland. Na Philipp Lahm heeft nu ook Bastian Schweinsteiger zich uitgesproken over de mogelijke aanstelling van Van Gaal als nieuwe bondscoach van het Duitse nationale elftal. Beide oud-spelers hebben in het verleden met de oefenmeester gewerkt bij Bayern München en zien in hem de ideale kandidaat.

"Voor die Mannschaft zou Louis van Gaal de beste keuze zijn om op korte termijn bondscoach te worden", stelde Schweinsteiger bij Sportschau. Eerder benadrukte Lahm in BILD dat de Duitse ploeg behoefte heeft aan 'orde en structuur.' Iets wat Van Gaal zou kunnen toevoegen.  

DFB-voorzitter Bernd Neuendorf heeft bevestigd dat de bond alle opties openhoudt in hun zoektocht naar een nieuwe bondscoach. Hoewel Julian Nagelsmann als topkandidaat wordt gezien, is de steun voor Van Gaal duidelijk aanwezig. Neuendorf gaf aan dat de criteria voor de nieuwe coach binnenkort worden vastgesteld. "Vanaf morgen gaan we een schets maken aan welke kwaliteiten de nieuwe bondscoach moet voldoen", zei hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s