Nieuws

Update: Villa laat man van 135 miljoen voor één seizoen vertrekken naar Qatar

Update: Villa laat man van 135 miljoen voor één seizoen vertrekken naar Qatar

7 september - 14:19 Laatste update: 8 september - 18:50

De Braziliaanse voetballer Coutinho gaat voor één seizoen op huurbasis spelen voor het Qatarese Al Duhail, zo meldt Fabrizio Romano. Zijn huidige club Aston Villa biedt weinig speelminuten voor de 31-jarige spelmaker en maakt dit seizoen af in de ‘zandbak’.

Countinho vertrok in 2018 nog voor 135 (!) miljoen euro  van Liverpool naar FC Barcelona, daar heeft de Braziliaan zijn kwaliteiten niet kunnen laten zien. Na een verhuurperiode aan Bayern en Aston Villa betaalde de Engelse club in 2022 ruim achttien miljoen euro voor de middenvelder/aanvaller.

In de eerste seizoenshelft maakte Coutinho veel minuten, maar vanwege slechte resultaten werd Steven Gerard ontslagen en volgde Unai Emery hem op. Mede dankzij de keuzes van Emery ging de club van plek elf naar zeven. Emery maakte in die tijd weinig gebruik van Coutinho.

Aston Villa investeerde deze zomer flink in aanvallers, waardoor Coutinho weinig kans maakte op speelminuten. De Braziliaan vertrekt dan ook via een huurconstructie naar Qatar voor één seizoen. Zijn nieuwe club Al Duhail neemt zijn salaris over van Villa.

Update: Aston Villa heeft de huurdeal van Coutinho vrijdagavond bevestigd. De Braziliaan maakt het seizoen af bij Al Duhail, dat het gehele salaris overneemt van de Premier League-club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!