Nieuws

Koeman deelde 'straf' uit aan Frimpong en baalt van Gravenberch: 'Niet blij mee'

Koeman deelde 'straf' uit aan Frimpong en baalt van Gravenberch: 'Niet blij mee'

4 september - 17:08 Laatste update: 17:25

Ronald Koeman is niet blij met het feit dat Jeremie Frimpong niet voor Jong Oranje wilde uitkomen op het EK en dat nu ook Ryan Gravenberch zich heeft afgemeld. De bondscoach van Oranje verklapt dat de KNVB een straf heeft opgelegd aan eerstgenoemde. Voor Gravenberch wacht mogelijk hetzelfde.

Frimpong is na overleg bij de KNVB buiten de selectie gelaten als 'straf' voor zijn weigering in te gaan op een uitnodiging van Jong Oranje. "Nigel heeft met hem gesproken", aldus Koeman over Frimpong. "Wij zijn niet blij met afzeggingen bij Jong Oranje, we vinden dat hij altijd beschikbaar moet zijn. Maar binnen de KNVB hebben we wel gezegd dat hij voor deze periode niet oproepbaar is. Dat is je plicht als speler, uitkomen voor welk elftal dan ook."

Koeman bevestigt dat Frimpong niet bij de selectie zit door de sanctie van de KNVB. "Dat kun je zien als een soort straf", vervolgt de bondscoach. "Voor Ryan Gravenberch is het niet zo, daar zijn we niet blij mee. Nigel heeft ook met hem contact gehad. Door middel van goede prestaties bij Jong Oranje kun je een stap maken."

Oranje neemt het donderdagavond op tegen Griekenland in de kwalificatie voor het EK. Zondag is Ierland te tegenstander. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s