Exclusive

Wie is João Paulo Bitello, de Braziliaan die wordt gevolgd door Feyenoord?

Wie is João Paulo Bitello, de Braziliaan die wordt gevolgd door Feyenoord?

16-08-2023 12:34 Laatste update: 23-08-2023 22:00

Feyenoord blijft op zoek naar versterkingen op het middenveld en in de aanval. De Rotterdammers zouden hun oog hebben laten vallen op João Paulo Bitello van Grêmio. Wie is deze speler precies? VoetbalNieuws schetst een portret!

Carrière João Paulo Bitello

João Paulo Bitello werd op 7 januari 2000 geboren in Formosa do Oeste, Brazilië, en is momenteel dus 23 jaar oud. Hij komt uit de jeugd van FC Cascavel, dat in het zuiden van het land ligt en uitkomt op het vijfde niveau. Grêmio pikte hem op jonge leeftijd op, waar hij via het Onder 20-team wist door te breken tot de hoofdmacht.

Bitello speelt meestal zijn wedstrijden op het centrale middenveld, maar kan ook op tien en links- en rechtsbuiten uit de voeten. Hij is 1,78 meter lang en heeft al 89 officiële wedstrijden voor de blauwzwarten op zijn naam staan. Daarin scoorde hij zeventien keer en stond hij zeven keer paraat met een assist.


Feyenoord-target João Paulo Bitello namens Grêmio in actie tegen São Paulo.

Zijn contract bij de Triocolor dos Pampas loopt tot het einde van het huidige kalenderjaar. Bitello’s transferwaarde wordt daarom geschat op ongeveer zeven miljoen euro.

Feyenoord heeft Bitello naar verluidt al uitgebreid gescout en in het begin van de zomerse transferperiode al contact gezocht met Grêmio, maar wordt nu pas concreet. Dat doet Arsenal vooralsnog overigens nog niet. De Londenaren zouden naast de Stadionclub de voornaamste kandidaat zijn om hem in te lijven. Bitello zou zelf wel open staan voor het plaatje dat Feyenoord hem te bieden heeft en heeft de grote droom om in de Champions League te spelen.