Transfernieuws

'Ajax op hoofdlijnen rond over transfer Sánchez, management speler weet van niets'

'Ajax op hoofdlijnen rond over transfer Sánchez, management speler weet van niets'

15-08-2023 09:46 Laatste update: 23:55
5

Ajax heeft op hoofdlijnen een akkoord bereikt over een transfer van Jorge Sánchez, meldt De Telegraaf. Het Mexicaanse Chivas de Guadalajara wil de rechtsback graag inlijven en lijkt dichtbij, maar het management van de speler geeft aan van niets te weten.

Chivas is bereid vier miljoen euro neer te leggen voor de back en biedt Ajax bovendien een doorverkooppercentage van tien procent. De Amsterdammers zijn nog in overleg met de Mexicaanse club over de vorm van de transfer: Sánchez kan eerst worden verhuurd met een verplichte optie tot koop of direct worden verkocht aan de club.

Sánchez speelt nog geen rol van betekenis in de ploeg van Maurice Steijn en technisch directeur Sven Mislintat lijkt een vertrek van de speler wel te zien zitten gezien de handelswijze van Ajax. De speler of het management van de back is niet ingeschakeld gedurende de onderhandelingen. Sanchez werd in 2022 voor vijf miljoen euro overgenomen van Club America, maar kon nooit overtuigen in Amsterdam. De rechtsback kwam drie doelpunten en drie assists in 26 wedstrijden.