Ajax mede dankzij geweldige treffer ruim langs Heracles bij debuut Steijn

12-08-2023 22:07 Laatste update: 22:11

Ajax heeft de eerste wedstrijd in de Eredivisie onder Maurice Steijn met moeite weten te winnen. Dankzij een geweldige treffer van Jakov Medic en Mohammed Kudus werd het 2-1 voor de Amsterdammers tegen Heracles Almelo

Het duel in de Johan Cruijff Arena was vanaf het begin enerverend. Ajax kreeg al snel een grote kans uit een corner, maar Brian Brobbey had zijn vizier nog niet op scherp staan. Even later was de spits belangrijk als aangever bij een kans voor Kenneth Taylor, maar ook hij kreeg de bal niet op goal. Even later liet ook Heracles voor het eerst van zich horen. Mario Engels kon naar binnen snijden en uithalen, maar Medic bracht tot tweemaal toe redding.

Even later kwam Ajax-doelman Geronimo Rulli in botsing met Jizz Hornkamp. Beide spelers verlieten even later het veld. Opmerkelijk genoeg werd Rulli vervangen door Jay Gorter en niet miljoenenaankoop Diant Ramai. Vlak voor rust kreeg Gorter meteen ook de eerste tegentreffer van het seizoen te verwerken. Anass Salah-Edinne werkte matig weg en via Jorrel Hato belandde de bal voor de voeten van Engels, die de 0-1 binnenschoot. Ajax kwam voor rust ook nog op gelijke hoogte door een geweldige treffer van Medic, die van afstand raak schoot.

In de tweede helft had Ajax de overhand, maar lang wisten de Amsterdammers dat niet om te zetten in een treffer. De sterk spelende én begeerde Mohammed Kudus zorgde in de 75ste minuut uiteindelijk voor de bevrijdende treffer. Na een heerlijke pass van Benjamin Tahirovic nam de Ghanees goed aan, waarna hij koeltjes afrondde. In de slotfase deed aanvoerder Steven Bergwijn ook nog een duit in het zakje. De aanvaller sneed naarbinnen en scoorde op kenmerkende wijze, waarna hij er vanaf de stip ook nog 4-1 van maakte. Daarmee bepaalde Bergwijn eindstand.