Transfernieuws

Oud-Feyenoord target Nakamura tekent tot 2028 in Frankrijk

Oud-Feyenoord target Nakamura tekent tot 2028 in Frankrijk

10-08-2023 14:55 Laatste update: 17:09

Keito Nakamura vervolgt zijn carrière in de Ligue 1. De voormalig speler van FC Twente tekent tot 2028 bij Stade de Reims in Frankrijk. Feyenoord leek in juni lange tijd geïnteresseerd in de linksbuiten, maar grijpt dus mis. 

Stade de Reims laat via de officiële kanalen weten dat de Japanner de volgende aanwinst is. Nakamura speelde in het seizoen 2019-2020 op huurbasis voor FC Twente en kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor het Oostenrijkse LASK Linz. Stade de Reims legt ongeveer twaalf miljoen euro neer voor de speler. 

Nakamura maakte het afgelopen seizoen een sterke indruk in Oostenrijk en kwam in 36 duels tot zeventien doelpunten en acht assists. De nog altijd pas 23-jarige Japanner belandt bij de nummer elf van het afgelopen seizoen in de Ligue 1. Nakamura maakte dit seizoen zijn debuut bij de nationale ploeg van Japan en kwam tot dusver twee interlands in actie. In juni had Feyenoord volgens berichtgevingen al een akkoord bereikt met Nakamura, maar dit bleek niet waar. 

De transfer van Nakamura is opvallend, aangezien Stade de Reims ook op het punt staat een deal met Ajax te sluiten voor Mohamed Daramy. De Deense linksbuiten moet ongeveer zeventien miljoen euro kosten en speelt net als Nakamura op de linksbuitenpositie.