Transfernieuws

PSG heeft aanvallende versterking binnen: 80 miljoen neergelegd voor Benfica-spits

PSG heeft aanvallende versterking binnen: 80 miljoen neergelegd voor Benfica-spits

07-08-2023 20:33 Laatste update: 20:39

Paris Saint-Germain heeft zich definitief versterkt met Gonçalo Ramos. De Portugees komt voor circa 80 miljoen euro over van Benfica, maar wordt eerst nog een jaar aan die club verhuurd. Zodoende omzeilen de Fransen de Financial Fair Play-regels.

In de zomer van 2024 maakt PSG het te betalen bedrag dan ook pas echt over. Dat bestaat uit 65 miljoen voor de transfersom en 15 miljoen aan bonussen.

Ramos moet in het Parc des Princes dan voor de doelpunten gaan zorgen. Lionel Messi verkaste immers al naar Inter Miami en Kylian Mbappé wordt door zijn vertrekwensen al weken met de nek aangekeken. In de strijd om Harry Kane en Rasmus Højlund kregen de Parijzenaren tweemaal nul op het rekest.

De Portugees international speelde sinds 2020 voor Benfica. In Lissabon wist hij in 106 officiële wedstrijden 41 keer te scoren. Ook voor het nationale elftal was hij al meerdere malen trefzeker. Op het WK in Qatar maakte hij in de achtste finale tegen Zwitserland een hattrick.

Benfica is op zijn plaats al op zoek naar een vervanger van Ramos. AZ-spits Vangelis Pavlidis stond naar verluidt op de radar, maar Feyenoorder Santiago Giménez geldt als kandidaat nummer één.