Nieuws

Wie is Nino, het transfertarget van Feyenoord dat hard op weg is naar Rusland?

Wie is Nino, het transfertarget van Feyenoord dat hard op weg is naar Rusland?

07-08-2023 13:52 Laatste update: 2 januari - 23:10

Feyenoord lijkt de komst van Nino Mota uit het hoofd te kunnen zetten. Wie is deze centrale verdediger, die Lutsharel Geertruida had kunnen opvolgen bij de Rotterdammers? VoetbalNieuws brengt de ervaren mandekker in kaart.

Marcilio Florencio Mota Filho, beter bekend als Nino, werd geboren op 10 april 1997 in Recife in Brazilië. In 2016 begon Nino met zijn profcarrière bij Criciúma. Na drie jaar en 78 wedstrijden maakte Nino de huuroverstap naar Fluminense. Een jaar later bleek de topclub overtuigd en werd de centrale verdediger permanent overgenomen. Inmiddels staat de teller op 173 wedstrijden voor Fluminense, waarin hij twaalf keer het doel wist te vinden. 

Nino maakte een sterke indruk in zijn beginperiode bij Fluminense en werd in 2020 bij de nationale ploeg van Brazilië opgenomen voor de Olympische Spelen. De 1.88 meter lange centrale verdediger is inmiddels aanvoerder bij de club die in de Serie A uitkomt in Brazilië. Nino werd in 2023 opnieuw opgeroepen voor de nationale ploeg van Brazilië, maar kon uiteindelijk niet meedoen vanwege blessures. De 26-jarige verdediger ligt tot 2024 onder contract bij Fluminense en lijkt met een geschatte marktwaarde van zeven miljoen euro haalbaar voor Feyenoord.

Nottingham Forest bereikt persoonlijk akkoord

Braziliaanse media meldden begin november echter nar Nino een persoonlijk akkoord heeft bereikt met Nottingham Forest, waardoor een eventuele transfer naar Feyenoord van de baan lijkt. Door een afkoopclausule van vijf miljoen euro zou een overstap snel kunnen worden gerealiseerd.

Toch een andere bestemming voor Nino

Niet Nottingham Forest, maar Zenit St. Petersburg gaat aan de haal met Nino. Dat melden Braziliaanse media. De verdediger was lange tijd de ideale opvolger van Lutsharel Geertruida bij Feyenoord, maar is voor vijf miljoen euro op weg naar Rusland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!