Breaking news

VfB Stuttgart wil Ito niet laten vertrekken naar Ajax: Hij is onverkoopbaar

VfB Stuttgart wil Ito niet laten vertrekken naar Ajax: "Hij is onverkoopbaar"

04-08-2023 16:09 Laatste update: 16:11

Volgens BILD vinden er momenteel geen onderhandelingen plaats tussen Ajax en VfB Stuttgart over Hiroki Ito. Daarmee spreekt het Duitse tabloid onder meer De Telegraaf tegen, dat stelde dat de Amsterdammers al een bod van 16 miljoen euro voor de Japanse aanvaller hadden ingediend. Zijn huidige werkgever zou hem bovendien als 'onverkoopbaar' beschouwen.

Stuttgart zou naar verluidt namelijk 'volledig rekenen' op Ito, die nog een contract tot medio 2026 bij de Bundesliga-club heeft. De 24-jarige spits speelde vorig seizoen een grote rol bij de handhaving van de ploeg op het hoogste niveau. Zo speelde hij maar liefst dertig competitiewedstrijden, vrijwel allemaal als basisspeler.

Stuttgart wil hem simpelweg niet verkopen. Fabian Wolgemuth, de technisch directeur van de club, bevestigde dat bij BILD. "Hiroki is een integraal onderdeel van onze sportieve planning. Er zijn momenteel geen overwegingen om hem te laten gaan." De druk om spelers te verkopen is ondertussen ook vrijwel nihil bij Die Schwaben. Onlangs pompten automerken Porsche en Mercedes dankzij hun alliantie namelijk maar liefst 100 miljoen euro in de club.

Na lang gesteggel is Ajax ondertussen op gang op de transfermarkt. De Amsterdammers maakten afgelopen week de komst van keeper Diant Ramaj bekend en verwelkomden tevens buitenspeler Carlros Borges. Buiten Ito om, zou het ook bezig zijn met Jakov Medic van St. Pauli en Josip Sutalo van Dinamo Zagreb.