Exclusive

Samsunspor: Dit is de nieuwe Turkse club van Mohamed Ihattaren

Samsunspor: Dit is de nieuwe Turkse club van Mohamed Ihattaren

01-08-2023 23:56 Laatste update: 02-08-2023 09:11

Mohamed Ihattaren vervolgt zijn carrière bij het Turkse Samsunspor. De middenvelder tekende onlangs een contract voor vier seizoenen bij de club die onlangs promoveerde naar de Süper Lig. Maar wat voor een club is Samsunspor eigenlijk? VoetbalNieuws legt het je uit.

Rode Bliksems uit de Zwarte Zee-regio

'De Rode Bliksems' is de troste bijnaam van Samsunspor. De club is afkomstig uit de Zwarte Zee-regio in het noorden van Turkije. De thuisbasis is het moderne Samsun 19 mei-stadion, vernoemd naar de datum waarop Atatürk in 1919 voet aan Turkse bodem zette.

De club werd opgericht in 1965 en behoorde in de jaren 80/90 vaker tot de Süper Lig. De club won in 1994 de Balkancup, een toernooi voor ploegen uit Albanië, Bulgarije, Griekenland, Joegoslavië, Roemenië en Turkije. Daarnaast behaalde de ploeg eenmaal de finale van de nationale beker en de halve finale van de Intertoto Cup. Maar na 2006 zakte de club weg. Tot vorig seizoen de titel in de 1. Lig werd gepakt, goed voor promotie naar het hoogste niveau.

Grote club in het noorden

Samsunspor is een van de bekendste clubs uit het noorden van Turkije en heeft als een van de weinige clubs uit die regio ervaring in de Süper Lig. De club geniet grote populariteit in de regio en heeft een trouwe aanhang. De supportersgroepen Lazigolar en Sirinler staan bekend om hun fanatisme.

Met de komst van Ihattaren hoopt Samsunspor een mooie rentree in de Süper Lig te maken. Voor de 21-jarige Nederlander is het een kans om zijn carrière nieuw leven in te blazen na moeizame jaren. De creatieve linkspoot moet de aanval van de rood-witten gaan dragen. Of Ihattaren zijn potentieel kan waarmaken in het shirt van Samsunspor, zal moeten blijken.