Nieuws

Staf van Oranje Leeuwinnen stuitte op Vietnam-verrassing: 'Moesten flink scrollen'

Staf van Oranje Leeuwinnen stuitte op Vietnam-verrassing: 'Moesten flink scrollen'

31-07-2023 19:57 Laatste update: 20:49

De Oranje Leeuwinnen treffen met Vietnam op papier een tegenstander die ze moeten kunnen hebben, maar van onderschatting is geen sprake. Bondscoach Andries Jonker was nogal verrast toen hij het Aziatische land ging opzoeken op de wereldranglijst.

Vietnam is na Portugal (1-0 winst) en de Verenigde Staten (1-1) de laatste tegenstander in de groepsfase van het WK voor de Oranje Leeuwinnen. Het land uit Zuid-Oost Azië verloor tot twee keer toe, maar Jonker waakt voor onderschatting.

"Daar waar wij op de FIFA-ranglijst gingen kijken ergens tussen plek 150 en 200 moesten we ineens een heel stuk omhoog scrollen tot één plekje achter Polen: 35”, begint de bondscoach op de persconferentie op beelden van ESPN. "Dat was de eerste verrassing", klinkt het.

"De waarnemingen van onze scouts zeiden van: daar moet je niet laagdunkerig over doen. Maar dat doen wij nooit", vervolgt Jonker, die zich alles behalve rijk rekent. "Alle respect voor Vietnam", besluit hij. Het duel tussen de Oranje Leeuwinnen en Vietnam wordt dinsdagochtend gespeeld. Om 09.00 wordt er afgetrapt in de strijd met de Verenigde Staten om de eerste plek in de groep.