Transfernieuws

'Van Ewijk op weg naar Championship: Heerenveen-back vliegt naar Engeland'

'Van Ewijk op weg naar Championship: Heerenveen-back vliegt naar Engeland'

27-07-2023 10:39

Milan van Ewijk staat voor een transfer naar Coventry City, meldt Voetbal International. De pijlsnelle vleugelverdediger van sc Heerenveen vliegt donderdag naar Engeland om de laatste plooien glad te strijken.

Van Ewijk stond deze transferzomer bij verschillende ploegen in binnen- én buitenland op het wensenlijstje, waardoor de kans op een langer verblijf in Friesland steeds kleiner werd. Nu lijkt de talentvolle rechtsback de overstap te gaan maken naar de Championship, het tweede niveau in Engeland. 'De clubs zijn het op hoofdlijnen eens, nu is het aan Van Ewijk om met zijn mogelijke nieuwe club tot een akkoord te komen. Hij stapte donderdagochtend op het vliegtuig om de transfer af te ronden', schrijft VI.

Eerder meldden verschillende Britse bronnen al dat Coventry City bereid is om zo'n vier miljoen euro te betalen voor Van Ewijk. Het contract van de 22-jarige vleugelverdediger loopt nog tot 2025, waardoor Heerenveen een mooi bedrag kan opstrijken. Van Ewijk maakte in de zomer van 2021 voor ongeveer een half miljoen euro de overstap van ADO Den Haag naar Friesland. De voetbalclub uit de Keuken Kampioen Divisie bedong destijds een doorverkooppercentage van twintig procent, waardoor ze nu flink meeprofiteren van de transfer.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!