Transfernieuws

'Mislintat zet tandje bij: Ajax brengt miljoenenbod uit op Spertsyan'

'Mislintat zet tandje bij: Ajax brengt miljoenenbod uit op Spertsyan'

22-07-2023 17:21 Laatste update: 23:24

Ajax zet een tandje bij in de strijd om Eduard Spertsyan. De Amsterdammers hebben volgens Fabrizio Romano tien miljoen euro geboden op de Armeen.

Volgens de doorgaans goed ingevoerde Romano gaat het om een bod van 8,5 miljoen euro. Via bonussen kan deze transfersom oplopen tot ongeveer 10,5 miljoen euro. Bovendien zou Krasnodar ook nog tien procent van het doorverkooppercentage mogen behouden. De Russische club heeft nog geen beslissing genomen over het nieuwe bod van Ajax.

Volgens verschillende Russische media was de vraagprijs van Krasnodar omhoog geschroefd tot vijftien miljoen euro. Een transfer naar Ajax leek daardoor lange tijd ver weg. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat hoopt nu toch zijn slag te kunnen slaan, maar er zijn kapers op de kust. Ook Manchester City, Newcastle United, Internazionale, AC Milan, Fiorentina, Sassuolo, SC Freiburg, Borussia Mönchengladbach en Olympique Marseille zouden op het vinkentouw zitten voor de 23-jarige assistkoning van de Russische competitie.

Spertsyan was vorig seizoen goed voor veertien goals en veertien assists in 41 wedstrijden. In Amsterdam zou hij na Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic de derde aankoop van deze zomer kunnen worden.