Transfernieuws

'Simons-vertrek kent vier redenen, hij voelt die vertrouwensband niet met Bosz'

'Simons-vertrek kent vier redenen, hij voelt die vertrouwensband niet met Bosz'

17-07-2023 08:00 Laatste update: 09:40
1

Xavi Simons vertrok op de valreep bij PSV en die klap kwam hard aan in Eindhoven. Volgens De Telegraaf zijn er vier redenen dat de aanvallende middenvelder eieren  voor zijn geld kiest bij Paris Saint-Germain. 

PSG wist in de onderhandelingen met PSV het afgelopen seizoen een terugkoopclausule te bewerkstelligen en gebruikt deze. De Parijse club slaat daarmee een gouden slag: de speler met een marktwaarde van 40 miljoen euro maakt voor zes miljoen euro de reis terug naar Frankrijk. De Telegraaf schrijft dat er vier redenen zijn dat Simons, die zelf mocht bepalen of hij terugkeerde naar PSG, afscheid neemt van PSV. 

Simons wil koste wat kost Champions League-voetbal spelen. PSV werd het afgelopen seizoen tweede in de Eredivisie en mag zich daarom in de voorrondes van het miljardenbal melden, maar de afgelopen twee jaar ging het mis. Vooral vorig seizoen, toen een matig Rangers te sterk was in het tweeluik, heeft een zure nasmaak achtergelaten. Bovendien voelt Simons geen vertrouwensband met trainer Peter Bosz, waar dat met Ruud van Nistelrooij zeker wel het geval was.

De aanvallende middenvelder deed veel aan zijn ontwikkeling buiten de trainingen, maar zag dat niet bij zijn medespelers terug. Het zou een derde reden zijn dat Simons vraagtekens plaatste achter een langer verblijf bij PSV. Daarnaast verdient de Nederlander een flink hoger salaris bij PSG en is het sportieve plan aantrekkelijker. Simons had tot 31 juli de tijd om de knoop door te hakken en zou daarna tot 2027 vastleggen in Eindhoven.