Nieuws

Slot ziet progressie in zijn elftal: 'Zijn nu verder dan een jaar geleden'

Slot ziet progressie in zijn elftal: 'Zijn nu verder dan een jaar geleden'

16-07-2023 07:31
1

Arne Slot ziet in dat zijn selectie nog de nodige versterkingen nodig heeft. Toch heeft de trainer van Feyenoord alle vertrouwen in de spelers die hij nu tot zijn beschikking heeft en stelt hij dat zijn selectie er beter voor staat dan een jaar geleden.

Feyenoord speelde zaterdag met 0-0 gelijk tegen Union St. Gillis. Ondanks het doelpuntloze optreden van zijn ploeg, is Slot allesbehalve ontevreden. "In alles staan we er beter voor dan een jaar geleden", vertelt Slot tegenover het Algemeen Dagblad over de huidige stand van zaken. "Neem alleen al de intensiteit waarmee we nu drie oefenduels spelen. Dat konden we vorig jaar echt niet brengen, hoor." Toch ziet Slot in dat zijn selectie nog een paar zwaargewichten nodig heeft om ook Europees mee te gaan doen. "We willen vooruit met Feyenoord, doorgroeien, beter worden dan dat we afgelopen seizoen al waren", zegt Slot. "Dat betekent dat je ook moet zorgen dat je betere spelers terughaalt dan diegenen die zijn vertrokken. Voor die uitdaging staan we."

Na het vertrek van Sebastian Szymanski en Oussama Idrissi is het ook niet onlogsch dat Feyenoord op zoek is naar een nieuwe linksbuiten en een 'nummer tien'.  De namen van Arsen Zakharyan en Lucas Ivanusec zingen al enige tijd rondt in De Kuip en lijken binnenkort onderdeel te worden van de selectie van Slot. "Ik hoop dat er snel geïnvesteerd wordt", vertelt de trainer zelf over de zoektocht naar de benodigde spelers. "De jongens doen het echt uitstekend. Anderzijds: de behaalde titel brengt ook weer andere verwachtingen met zich mee. Daar zullen we mee om moeten gaan."