Nieuws

'Argentijns international en Russisch talent genoemd in De Kuip'

'Argentijns international en Russisch talent genoemd in De Kuip'

11-07-2023 22:51 Laatste update: 22:52
2

In de zoektocht naar een vervanger voor Sebastian Szymański, overweegt Feyenoord nu twee buitenlandse talenten. De namen van de Argentijnse Thiago Almada van Atlanta United en de Russische Arsen Zakharyan van Dinamo Moskou circuleren in Rotterdam, weet 1908.

Almada, een 22-jarige aanvallende middenvelder, maakte indruk op het WK voetbal in Qatar waar hij met Argentinië de wereldtitel won. Hij kan zowel op de flanken als op het middenveld spelen. Hij heeft echter wel een flink prijskaartje. Met een marktwaarde van 20 miljoen euro lijkt de Argentijn financieel buiten bereik voor Feyenoord.

Het talent zou naar verluidt zijn aangeboden bij de ploeg van Arne Slot. Argentinië-bondscoach Lionel Scaloni zou de voetballer graag naar Europa zien gaan, maar Almada zelf lijkt een langer verblijf in de VS meer te zien zitten.

Ook de 19-jarige Zakharyan is Feyenoord aangeboden. De Russische aanvallende middenvelder kan evenals Almada op meerdere posities uit de voeten. Hij heeft nog een contract voor een jaar bij Dinamo Moskou. De Rus, die in 84 wedstrijden 17 keer scoorde en 24 assists gaf, heeft echter ook een fors prijskaartje. Met een marktwaarde van 15 miljoen euro lijkt dit ook lastig te gaan worden voor Feyenoord.

Dat Feyenoord op zoek moet naar een vervanger voor Szymański lijkt steeds duidelijker te worden. De Rotterdammers hoopte de Pools international nog een seizoen te huren van Dinamo Moskou, maar de middenvelder lijkt nu voor een vertrek naar Fenerbahçe te kiezen.