Nieuws

Van der Sar blijft voorlopig op Kroatische IC, situatie 'stabiel, maar zorgelijk'

Van der Sar blijft voorlopig op Kroatische IC, situatie 'stabiel, maar zorgelijk'

08-07-2023 13:15

Edwin van der Sar blijft voorlopig op de intensive care in de Kroatische stad Split liggen. Dat meldt zijn oude club Ajax zaterdagmiddag. De voormalig algemeen directeur van de Amsterdammers werd vrijdag op vakantie getroffen door een hersenbloeding.

Ajax meldt dat de situatie van Van der Sar 'stabiel maar zorgelijk' is en deelt dat namens Annemarie, zijn echtgenote. 'De familie Van der Sar is samen met Ajax dankbaar en diep geraakt door de vele steunbetuigingen', zo valt er te lezen.

De oud-doelman wordt momenteel door artsen behandeld. De eerste 24 uur zijn daarin cruciaal. 'Iedereen wenst Edwin een spoedig herstel, we denken aan je', aldus Ajax. Zodra er ontwikkelingen zijn, zal de club dat melden.

Van der Sars vrouw Annemarie werd in 2009 al eens getroffen door een hersenbloeding. Drie jaar later richtte Van der Sar, die een roemrijke carrière kende bij onder meer Fulham, Juventus, Manchester United en het Nederlands elftal, de Edwin van der Sar Foundation op, om ondersteuning te bieden aan mensen met hersenletsel.